REFERENCE

ZAUPAJO NAM

Vtisi

fakulteta-za-upravo
Dr. Tina Jukić
Fakulteta za upravo

V desetih letih kariere sem se udeležila številnih delavnic javnega nastopanja. Anjina je prekosila vse ostale, ker nas ni skušala vseh uokviriti na enak način. V vsakemu od nas je poiskala močne in šibke točke in na tem smo delali skozi celotno delavnico – vsak je ohranil naravno različico sebe. Ko sedaj pogledam posnetek svojega nastopa z začetka delavnice, in ga primerjam z nastopom na koncu delavnice, vidim res velik napredek.

podjetnost-je-zenskega-spola-akt
Udeleženke delavnice javnega nastopanja pri izvajanju projekta
Podjetnost je ženskega spola

»Nina Smole je definitivno bila top3 med predavatelji in vsebino predavanja. Zelo uporabno. Lahko bi imeli ta sklop tudi dva dni pa se nihče ne bi pritoževal, saj mislim, da smo prav vse pripravljene na učenje na tem področju. Glede na to, da je bila ena izmed najmlajših predavateljic (če ne celo najmlajša), je skorajda vse prekašala. Izredno pripravljena!«

»Na današnjo predavateljico lahko rečem le UAU…takih dobrih delavnic si lahko želimo le še več. Delali smo praktične vaje nastopanja. Opazovale druga drugo. Dobile smo povratne informacije. Moj predlog bi bil, da bi bilo zelo dobrodošlo, če bi se dalo, da bi imele še kakšno delavnico z Nino Smole po končanem programu.«

»Od vseh predavateljev absolutno najboljša! Tudi tematika zelo uporabna! Želela bi si, da bi vsi predavatelji predavali na njenem nivoju. TOP!!«

»Super nastop in predavanje. Zelo uporabno tako za poslovno pot kot tudi na splošno v življenju. Ogromno koristnih napotkov ob srčnem predavanju.«

delimano
Vesna Virant
Delimano
International Brand Manager

Zdravo Anja,
res bi se lepo zahvalila za trening ki smo ga imeli s teboj.  Bilo je nadvse koristno. Meni si dala ravno tisto, kar mi je primanjkovalo. Na prav poseben način si dosegla, da moji nastopi sedaj izpadeje resnično profesionalni, prodorni in da dosežejo namen. Hkrati pa da še vedno maksimalno uživam. Hvala ti in sigurno te priporočam za vse. Res znaš na čisto personaliziran način pomagati ampak pomagati na način, da poslušalec sam najde rešitev, ki mu najbolje paše. In ko enkrat najdeš svojo rešitev se je oklepaš kot »pijanec plota« in te spremlja vedno.
Hvala ti še enkrat in čudovit dan želim.
Vesna

alefi
Rebeka Prislan
Alefi

Kot znanstvenica sem se soočila z izzivom, kako javno predstaviti svoje kozmetične izdelke in tehnike sproščanja, da bo predstavitev zanimiva, razumljiva in ne predolga. Z Nino Smole sva začeli s pravilno držo pri javnem nastopanju in nadaljevali z vsebino predstavitve (pomen velikosti črk, uporabljenih barv, slik, količino besedila,…). Nina me je prepričala s svojim znanjem in načinom delovanja, saj sva v kratkem času prišli do končne verzije predstavitve, za katero sem prejela veliko pohval. Če tudi vi želite samozavestno in učinkovito prestaviti sebe oz. svoje ideje, se za pomoč obrnite na Nino. Meni je pomagala in verjamem, da bo tudi vam.

zveza-klubov-tajnic-in-poslovnih-sekretarjev-slovenije-akt
Suzi Asfour
Predsednica Zveze klubov tajnic in poslovnih sekretarjev Slovenije

Spoštovana Anja, prilagam vam naše priporočilo za vaše predavanje na našem 1. Dnevu Zveze, ki je bil 7. aprila v Beli krajini.  Udeleženke smo bili navdušene! Z vašo sproščeno in hudomušno podajo nadvse koristne vsebine ste izjemno obogatili ne samo naš dogodek temveč tudi naš vsakdan. Vsaka od nas se bo odslej zavedala, s kakšnim vozilom se vozi sama in s kakšnim se vozijo drugi. Iskrena hvala! Vsekakor vas bomo priporočali naprej, in tudi mi si bomo prizadevali. da boste tudi v prihodnje še naš gost. Prisrčno vas pozdravljam v imenu Zveze in organizacijske ekipe.

slovenija-ima-talent-zbor-letim
Zbor Letim
Priprava na finalni nastop v oddaji
Slovenija ima talent

Punce iz Zbora Letim smo se v lanskem letu pripravljale na finale oddaje Slovenija ima talent. Del priprave je bila tudi izvedba delavnice s trenerko javnega nastopanja, Nino Smole, nad katero smo bile navdušene. Polfinalni nastop je od nas zahteval mnogo več pripravljenosti od avdicijskega nastopa, zato smo storile vse, da bi svojo točko izvedle suvereno, samozavestno in s čim manj treme. Pri tem nam je bila v velikansko pomoč Ninina delavnica. Naučila nas je, kaj sploh trema je, kako se spopadati z njo in iz nje potegniti pozitivne učinke. Pogovarjale smo se o oderskem nastopu, drži telesa, o sporočilu ki ga naša drža pokaže in kar je najpomembnejše – jasni vizualizaciji našega nastopa, nadgradnji v cilje za naprej in kako si narediti jasen načrt o tem, kaj sploh smo, kaj sporočamo in v katero smer »pluje naša ladja«. Timsko delo nas je hkrati še bolj povezalo med seboj in na polfinalnem odru smo dihale kot eno. Definitvno vsem, ki se soočajo z javnim nastopanjem, v kakršnikoli obliki, priporočamo Ninino delavnico ker je res top in za kar smo ji neizmerno hvaležne. Hvala draga Nina, rade te imamoooo!!

Punce iz Zbora Letim

kosmodisk
Matic Zupanc
LiveActive, Wellneo, Kosmodisk
Head of Brands

Z Anjo smo začeli delati na predstavitvah in javnem nastopanju že leta 2016 in tako vsako leto delali na izboljšavah. Ena boljših stvari ki jih Anja počne je ta – da smo se snemali in dobivali posnetke od delavnic že od samega začetka. Sam bi rekel da je bil to snemanje stresno na začetku, ampak ravno to mi je dalo sedaj na koncu potrditev po dveh letih, ko sem pregledal vse posnetke za nazaj, da danes, predstavljam drugače in boljše.

zavarovalnica-triglav
Peter
Zavarovalnica Triglav
vodja prodaje

Nina, kot opredeljen HUB ne morem mimo tega, da ti napišem e-mail. V svoji 27 letni karieri na Triglavu sem bil deležen mnogo predavanj, delavnic in izobraževanj. Ta tvoja prezentacija – izvedba delavnice v torek pa me je sezula kot že dolgo ne. Zanimiva materija, predstavljena na simpatičen, sproščen, sodelujoč, predvsem pa na profesionalen način. Svaka čast! Peter

kongres-izvajalcev-racunovodskih-storitev-in-zbor-clanov-zrs-akt
Kongres izvajalcev računovodskih storitev in Zbor članov ZRS

Anja je bila na nedavnem Kongresu izvajalcev računovodskih storitev in Zboru članov ZRS ocenjena za izvedbo predavanja s povprečno oceno 5,00 oziroma najboljšo.

akrapovic
Marko Magdič
Akrapovič d.d.
Vodja Aftermarket prodaje

Hvala za razumevanje in neverjetno potrpežljivosti pri pripravi zahtevnega nastopa pri projektu  »Akrapovič Dealer Seminar«. Razumevanje vseh pomembnih veščin nastopanja ter malih skrivnostih velikih mojstrov je bilo z nasveti in treningom Anje Križnik Tomažin veliko lažje. Priprava, izvedba prezentacij in sam nastop vseh, ki smo nastopali je bilo odlično ocenjeno. Še enkrat hvala podjetju Propiar za sodelovanje in razumevanje pri pripravi celotnega projekta.

bmw
Ines Matjašič Habjan
BMW Group Slovenija
Produktni vodja

Draga Anja, nekaj časa je že od mojega treninga javnega nastopanja pri tebi in že ves čas ti želim povedat, da si z mano v 5 urah naredila čudež. Nisem si mislila, da jaz lahko naredim takšno predstavitev vozila v 5 minutah, da mi ljudje čestitajo na koncu z besedami: »Takšne predstavitve pa še ne«, »Fenomenalno«, »Popolnoma ste me navdušili nad vozilom«, pa še kar nekaj romantičnih besed je bilo! Takšnega odziva občinstva še nisem videla na nobeni predstavitvi, pa so bili govorci profesionalci in nikakor ne takšni kot jaz, ki sem zmeraj imela odpor, strah pred javnim nastopanjem.

Naučila si me kako se dobro pripraviti na nastop, kako pripraviti tekst, kako vzbuditi čustva pri ljudeh, kako čim bolje obvladati tremo,… Vem da bo še veliko treninga potrebnega in da se bova še družili in se že veselim.

mercator
Andreja
Mercator d.d.

Moje izkušnje z delavnico pred nekaj leti, ki jo je prav tako organiziral moj delodajalec je bila, da je bilo tam precej navodil, kako naj vsi postanemo določen tip govorca, pravila za vse enaka, treba je govoriti počasi, umirjeno, stati čim bolj na mestu, zdelo se mi je izredno vojaško in nenaravno. Nastop je bil nekaj, kar moraš preživeti, in nihče ne sme opaziti tvoje treme.

Medtem ko nas je Anja popeljala v svet raziskovanja GOVORCA V NAS. Vodila nas je korak za korakom čez vse občutke, ki se človeku porodijo ob javnem nastopanju, od trenutka, ko veš da boš nastopal in si šele v vrsti in se napetost stopnjuje, do trenutka ko greš na oder, razložila kaj se vmes dogaja v telesu, in najpomembneje, poudarek je bil na tem, kako se počutiš, ko končaš s predstavitvijo in stojiš na odru. Si tedaj zadovoljen? Si pokazal pravega sebe, v svoji najboljši luči? Vsak je lahko izkusil na lastni koži kako mu gre improvizacija, kako si na hitro skreira okvir za svoj govor, in kako nevarno je memorizirati stavke.

Z delavnice smo obakrat šli navdušeni, ni bilo udeleženca, ki ne bi v presežkih omenjal Anje in občutkov, ki jih je imel ob svojih nastopih. Kajti to je najpomembneje – zavedati se, da je vsak trenutek pravzaprav nastop (tudi na sestankih s svojo govorico telesa sodelujemo in vplivamo na tistega, ki vodi sestanek) in potrditev po koncu nastopa, ko si lahko sam s seboj zadovoljen.

Medtem ko sem trike s predavanja pred leti že zdavnaj pozabila, pa sem prepričana, da mi bodo Anjini nasveti ostali, saj izhajajo iz mojih občutkov, ko smo vsak nasvet lahko takoj v praksi preizkusili.

zavarovalnica-triglav
Jana Petejan
Zavarovalnica Triglav
zavarovalni zastopnik

Spoštovani Nina Smole, po prejemu opisa kaj bomo na  delavnici spoznali, sporočam, da je zelo natančno opisano to, kar smo prejeli. Hvala Vam za včerajšnje predavanje. Bilo je zelo konstruktivno, podano z noto, da udeleženec razume stvari, ki se mu v življenju dogajajo in predvsem podano tako, da človek razmišlja in gradi na sebi. Spremeniš SEBE, spremeniš SVET okrog SEBE. Pridobljene stvari na delavnici, so z življenjskega vidika razumevanja drug drugega in predvsem reagiranja v konfliktnih situacijah. V pomoč so stvari, ki nam do sedaj sploh niso bile jasne ali jih nismo zaznali in so nas reagiranja drugih, lahko spravila v neprijeten položaj. Krivili smo drugih. Spoznati, da to kar te na drugih moti oziroma, kar drugi počnejo je za njih tako prav in ne zmorejo drugače, ti se le na njihove dejanja odzivaš glede na tvoje dogodke iz otroštva je ključ do uspeha – spremembe vedenja. Ko začneš ta ključ uporabljati še v življenju je še večja sreča in lepši način življenja za vse. Želim si, da bi se najine poti še kje srečali.

zavarovalnica-triglav
Miran Fingust
Zavarovalnica Triglav d.d.
zavarovalni zastopnik

Spoštovani! Čeprav sem mislil, da se mi bo teh 6 ur vleklo, moram priznati, da mi je minilo, kot bi mignil. Seveda gre zasluga Vam, ker ste profesionalno odpeljali delavnico. Kar nekaj teh treningov je bilo v zadnjih letih in tudi dolgočasnih predavateljev, ki so morda imeli drug cilj, kot kvalitetno predati znanje slušateljem. Je pa tako, da ni vedno odvisno od strokovnosti osebe, ki predava in njegovega znanja. Če si malo psihologa, takoj vidiš, da je že človek pozitivno naravnan in prijeten za družbo, kot sem sam opazil pri Vas. Še enkrat hvala za posredovano in vse dobro med prazniki in v prihajajočem letu.

Vtisi s hipnoterapije

Darja
Udeleženka hipnoterapije

Kar nekaj let sem se spopadala s strahom pred vožnjo. Če sem vozila sama je bilo ok, če sem pa bila sopotnica sem pa trpela. Razmišljala sem samo kaj bo narobe. Včasih je bilo tako hudo, da sem raje ostala doma kot da sedem na sovoznikov sedež. Ker je to resno vplivalo na odnose doma sem se odločila poiskati pomoč. Prebrskala sem splet in naletela na hipnoterapijo. In tako me je pot pripeljala do Nine. Naprej sva imeli pogovor po telefonu, čez nekaj dni sva se srečali osebno. Sledila je predstavitev »terapije« in potem tudi sama terapija. Že po eni seansi sem opazila spremembe, po samo treh terapijah pa je moj panični strah izginil. Ampak res IZGINIL. Zdaj se brez težav vozim, celo na motorju se lahko peljem. Ker imam moža motorista in ker sem trpela za tem strahom sem celo sama raje naredila izpit za A kategorijo kot da bi me nekdo peljal. Zdaj pa….sedem zadaj in se pustim zapeljati. Noro dober občutek!!!

Žal mi je samo to, da tega nisem storila že prej. Poiskala pomoč v hipnoterapiji. Res deluje, 100 odstotno. Terapija ti pokaže pot kako se spopasti s strahom in odpraviti posledice! O Nini pa ne bi izgubljala besed. Ko sem jo spoznala sem imela občutek kot da se že zeloooo dolgo poznava. Lahko ji zaupaš strahove in dvome in res s terapijo ti res pomaga opraviti težave. Meni je. Hvala, Nina <3

Katja
Udeleženka hipnoterapije

Nina, oseba z izjemno empatijo, pri kateri sem v trenutku začutila, da mi resnično želi pomagati. Obiskala sem jo zaradi neozdravljenega PTSD-ja, ki mi ga je povzročila huda
prometna nesreča pred šestimi leti. Ostal mi je panični strah pred vožnjo z avtomobilom, ki se ga nisem mogla znebiti tudi s pomočjo obiskovanja psihoterapevtke. Vožnji sem se vseh šest let izogibala, rajši sem uporabljala javni prevoz ali pa ostala doma. Kljub temu, da sem bila pred prvim obiskom skeptična, da mi hipnoza lahko pomaga, po treh terapijah lahko rečem, da vožnja z avtomobilom zame ni več stresna, v njej pravzaprav začenjam uživati. Na tretji terapiji me je s pomočjo hipnoze postavila na sam travmatičen dogodek, ki se mi je pred očmi odvrtel kot zelo dolgočasen in beden film. Z njeno pomočjo je prometna nesreča zame le še spomin, ki me ne obremenjuje več. Nina, nasmejana, energična in izjemno iskrena ženska, s svojo strokovnostjo in znanjem v človeku vzpodbudi zaupanje. Nad tabo ne obupa in se v tvoje težave izjemno poglobi. Na najinih srečanjih sem se vedno počutila tako sproščeno, da bi v prihodnosti z njo z veseljem popila kavo.

Manuella
Udeleženka hipnoterapije

Draga Nina!
Moje srce ti je hvaležno in ti bo ostalo hvaležno do konca mojih dni. S hipnozo, regresijami in pogovori si mi pomagala razčistiti s preteklostjo in travmami, ki so mi grenile življenje tako zelo dolgo časa. Vse to sem uspela, s tvojo pomočjo pustiti tam…v preteklosti. Opažam, da so se moje počutje, obnašanje in odzivi z moje strani do drugih spremenili. Veliko bolj sem mirna in razumevajoča, ne glede na situacijo. In sebe končno postavljam na prvo mesto! Na terapijah sem se počutila zelo sproščeno in predvsem slišano. Končno je bila pred mano oseba, ki mi je pomagala brez kakršnih koli obsojanj, kritik in končno sem se počutila varno. Nina…ostani taka, kot si!

Blanka
Udeleženka hipnoterapije

Hipnoza me je že dlje časa zanimala, vendar bolj iz »firbca«, zaradi takratne aktualne oddaje na televiziji. Nato pa mi je enkrat prijateljica omenila, da gre na hipnozo. To je bil zame znak, da je sedaj pa končno čas za mojo hipnozo. Na začetku sploh nisem vedela v kaj se spuščam. Ko sem prvič prišla do Nine, se mi je zdelo, da se poznava že od nekdaj. Vsa nervoza pred neznanim je v hipu izginila, saj je Nina res ena velika srčna oseba, zraven katere se počutiš varnega. Med izvajanjem me je presenetilo to, da sem se popolnoma vsega zavedala in sodelovala v pogovoru, telesa pa nikakor nisem mogla premakniti. Med prvo hipnozo sem ogromno prejokala in predelala smrt bližnje osebe, saj sem tekom terapije začutila, da me je prišla objeti. Res neopisljiv občutek. Že po prvi terapiji so izginile vse bolečine ob menstruaciji (čeprav nisva delali za ta namen), saj pred tem brez protibolečinskih tablet nisem zdržala. Prav tako sem občutila velike spremembe pri počutju ter v odnosih do družine in prijateljev. Z vsako terapijo sem se počutila bolj lahkotno in pripravljeno na nove zmage. Nina, hvala ti!

Dejan
Udeleženec hipnoterapije

Moja izkušnja pri Nini je zelo pozitivna. Je odlična poslušalka, ogromno izkušenj in znanja, skratka, prava terapevtka. Pred samim začetkom seanse sem imel malo treme, ki pa se je po začetnem, pogovornem delu, takoj sprostila. Zame je bila ta izkušnja prvič v življenju in tudi nekaj, kar sem hotel vsekakor ponoviti. V hipnozi sem dobil odgovore na vsa vprašanja, ki sem jih pripravil pred terapijo in bili so zelo jasni. Vprašanja glede mojih hudih depresij in težav z nespečnostjo so dobili odgovore in pa tudi razloge le-teh. Terapija je bila zame nič drugega, kot pa eno veliko olajšanje. Objasnila mi je tudi, kaj je namen vseh teh življenjskih izkušenj, ter kje so rešitve in kako naprej, da mi bo lažje na poti skozi življenje. Nina, hvala Ti!

user
Mateja
Udeleženka hipnoterapije za hujšanje

Celo odraslo življenje sem trpela, ker sem ves čas mislila na hrano, na sladkarije, imela neverjetno slo po hrani in hranjenju, jedla, jedla, jedla, se redila… Po hipnozi jem male porcije tri obroke dnevno in to je to! Vmes se sploh ne spomnim na hrano! O, kakšno olajšanje je to! In od hipnoze dalje je moj rezultat že -12,5 kg.

Lara
Udeleženka hipnoterapije za stres

Nina zdravo, jaz ne vem kaj si naredila z mano, ampak toliko miru, kot ga čutim odkar sem bila pri tebi, ga nisem že zelo dolgo. HVALA!